Világkor

Világkor

Világkor

A jövő íróasztalának ívei

2010. december 20. - codesign

Bár a koncepciókkal nem árt óvatosan bánni, ez az egy megéri az elmélyülést, egyrészt mert nevetségesen nagyszerű, másrészt mert a prototípus megvalósult: a barkácsfaktora pedig sűrű kalapemelgetésre késztet. Örömmel mutatjuk be a lenyűgőző ívasztalt, amely az alábbi videó tanúsága szerint az íróasztal evolúciójának legszédítőbb bérceit hódítja meg. A Microsoft Surface nincs a kanyarban. 

 

Mindenki látott már íróasztalt és mindenki ült már számítógép előtt is - a legfőbb kérdést mindig a logisztika és az ergonómia jelenti. Hová tegyük a laptopot ? Mit kezdjünk az extra képernyők, billenytűzetek és munkalapok, jegyzetfüzetek őrült káoszával ? A kérdés másokban is felmerült, a megoldás pedig olyan elegánsnak és stílusosnak bizonyult, mint Nagy Sándor Gordiuszban. Mi lenne, ha a számtalan független kütyü helyett egyetlen gigászi felület foglalna magába minden szükséges funkciót ?

A Microsoft megoldása: Surface. Nem munkára való

 

A megszokott függőleges-vertikális munkafelület összeolvasztásával némi buhera árán megalkothatjuk a jövő íróasztalát: egér helyett egyenesen a tábláján matatunk, jegyzetfüzet helyett magán az asztalon dokumentálunk, és úgy visszük át a fájlokat függőlegesből vízszintes helyzetbe, mint Mata Hari annó a mit sem sejtő francia tiszteket.

 

 

A BendDesk névre hallgató tákolmány legfőbb erénye ez utóbbi tuljadonsága: zökkenőmentesen teszi lehetővé, hogy elkülöníthessük a forrásokat az éppen folyó munkafolyamatoktól. Az íves megoldás pedig egycsapásra emeli újabb dimenziókba a Microsoft Surface  óriáscéghez méltó euklidészi geometriáját.

 

Forrás: Iitechfuture, Media Computing Group

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr362526261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veder1 2010.12.20. 22:00:46

van benne fantázia, de nem így. A függőleges rész túl távol van, így fárasztó folyamatosan odanyúlkálni, amikor egérrel mindez egy csuklómozdulat lenne. Ezt a tapicskolást szerintem nem kellene ennyire erőltetni...

codesign · http://vilagkor.blog.hu 2010.12.20. 22:16:51

@Vödör: Na igen, de nincs akadálya annak, hogy a vízszintes részen egy felület tapipadként működjön

A Kalóz 2010.12.20. 23:02:47

A koncepció egészében annyira nem tűnik annyira hasznosnak, mint amennyire forradalmi (talán), de jó látni, hogy azért fejlődnek ezek az interaktív felületek.

Napiframe · http://napiframe.blogspot.com 2010.12.21. 10:58:52

Látványos vmilyen szinten, de egyáltalán nem hasznos. Pl.: fotókat szelektálni sokkal gyorsabban, és egyszerűbben lehet bármilyen fotómanager programmal, akár a Picasaval is. És az még látványos is. Ezért biztos nem kapcsolnám be.
Ha meg csak a látványra hajtunk, akkor meg ott a Surface, ami azért sokkal menőbb. :)
süti beállítások módosítása