Világkor

Világkor

Világkor

Az ütős páros - Hollywood és a Youtube

2010. augusztus 30. - codesign

Google-Apple : Új menet. A keresőcég az Apple közvetlen vetélytársává léphet elő az online médiatartalmak terén.

 

 

A Financial Times szerint a Google komoly tárgyalásokat folytat a nagy hollywoodi stúdiókkal egy 2010-ben indítandó szolgáltatás kapcsán. A lap úgy értesült, hogy egy online filmkölcsönző indításáról folynak az egyeztetések, amely megtekintés-alapú fizetési rendszerre épülne - ha megvalósul, a Youtube lehet a legnagyobb a hasonló kínálatot nyújtó oldalak közül.

A bennfentesek szerint a Google azzal érvel, hogy "egy nemzetközi rendszer, ami lehetővé teszi a kiválasztott filmek online megtekintését és a világ legnépszerűbb keresőmotorjához, valamint a Youtube-hoz köthető, óriási rajongótábort gyűjthet maga köré." A Google meg van győződve arról, hogy ez a páros - a Youtube és Hollywood - együtt elképesztő sikerek elé néz. Árakról nem esett szó, de filmenként 5 dollárra becsülik  a várható összeget.

Bár a tárgyalások már hónapok óta tartanak a színfalak mögött, de a közelmúltban igencsak rákapcsoltak a felek. Amennyiben a hírek igazak, ez az üzlet - a közelgő Google TV-vel kombinálva - az online médiapiac jelentős szereplőjévé teheti a keresőóriást. És persze az Apple közvetlen vetélytársává az online médiatartalmak árusítása terén. A piac várakozásai szerint az Apple a héten mutatja be az iTV nevű platformot, érthető, hogy a Google felveszi a kesztyűt és a Youtube-ot illető közelmúltbeli változások fényében a felkészülés gőzerővel kezdődött meg. (A Google kísérleti jelleggel tett elérhetővé többszáz filmet az oldalon, az átrendeződött menürendszer új médiatartalmak megjelenését jósolja, a Chart szolgáltatás pedig amolyan Bilboard-listaként funkcionál. )

Bár az Egyesült Államokban már évek óta örvend töretlen népszerűségnek a Netflix nevű, online műsorszórásban érdekelt szolgáltatás, a Google jelenlegi terve mindezt nemzetközi méretekben - elsőként az Egyesült Államokban - tenné elérhetővé. A tervezett árszínvonal körülbelül egy mozi ára egy-egy film esetében - a szélesvászon hiányát pedig pótolhatja a nagy választék és a jól beállított házimozi rendszer.

 

Forrás:Gizmodo,Financial Times,Mashable

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr492257708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

r16udsz 2010.09.01. 18:03:43

ebben a pillanatban is meg lehet nezni minden filmet.

codesign · http://vilagkor.blog.hu 2010.09.01. 20:27:38

@r16udsz: ezt hogy érted ? A 400 ingyenes filmre gondolsz ? Igen, azokat meg lehet nézni, de a tárgyalások a stúdiók által birtokolt filmek sugárzásáról szólnak
süti beállítások módosítása