Világkor

Világkor

Világkor

Nem lesz 7 colos iPad

2010. október 10. - codesign
Az Apple termékét ezerfelől szorongatják, nagy a nyomás, a vezér mégsem enged. A Galaxy Tab és más versenytársak megjelenése ellenére sem tervezi a kisebb iPad gyártását. És érvei vannak. 
 
Kifejtette, hogy a 7-es képernyő mérete a gyakorlatban csupán a fele a 10 colos kijelzőének, és az Apple-nek ez nem elég. A közkedvelt kütyü így egyszerűen túl kicsivé válna. "Véleményünk szerint ez a méret nem alkalmas arra, hogy kiváló alkalmazásokat fejlesszenek rá. Növelheti bárki a képernyő felbontását, de amíg a felhasználók nem csiszolják rövidebbre az ujjaikat, addig az egész kérdés értelmetlen."
 
Mindez megmagyarázza egyúttal azt is, hogy miért nem jutott túl a titokzatos 7 colos iPad sohasem a prototípus fázison. "Úgy gondoljuk senki sem képes igazán jó 7"-os táblát alkotni" - az ugyanis egyszerűen "nem fejezi ki a szoftvert" elég meggyőzően. Ráadásul nem ért egyet a különböző méretű táblák ötletével sem. "A fejlesztők nem fognak igazán jól teljesíteni, ha minden egyes alkalommal hozzá kell igazítaniuk alkalmazásukat az új képernyőméretekhez."
 
Bár Steve Jobs híres arról, hogy nyilvánosan hevesen tagad bármit, ami már közel jár a megvalósításhoz - most mégis meggyőzően hatott. A táblák iránti lelkesedése egyenesen magával ragadó: "Ez a számítástechnika új modellje: a farkánál kaptuk el a tigrist !" Az Apple tigrist fogott, nem ereszti.
 
Mindenesetre mellényzsebben senki sem hord majd iPad-et - a jelenlegi állás szerint. 
 
 
Forrás:Gizmodo

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr182383013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása