Világkor

Világkor

Világkor

Napelem a billentyűzetben

2010. november 03. - codesign

Az AU Optronics olyasmit mutat be a nemzetközi FPD-expón, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül: 14"-es laptopjába napelemmel kombinált billentyűzetet épít. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bár csupán prototípusról van szó, az ötlet eleganciája és szépsége magával ragadó - egy érintésérzékeny billentyűzetről van szó, amelyet a napenergiát és mesterséges fényt egyaránt hasznosító panelre illesztenek. 

A napelemek hasznosításának kerékkötője a hatékonyság: az eddig megvalósult koncepciók esetében a plusz energiaforrás voltaképpen csak a helyet foglalta és a súlyt növelte - érdemben semmit sem tett hozzá az üzemidő növekedéséhez. Az AUO ennek ellenére optimista: becslésük szerint a megoldás 20 százalékkal csökkenti az energiafelhasználást - vagyis ugyanennyivel növeli az üzemidőt.  Ezek az adatok már átlépik az ingerküszöböt: fontos órákat nyerhetünk általa.

Magunk értetlenül állunk a tény előtt, miszerint még senkinek sem jutott eszébe a gépelés mechanikus energiájának hasznosítása: számos alkalommal támad az a benyomásunk, hogy ha mindent nem is, a tengereket forralását, hegyóriások gyalulásását, valamint a Szahara parkosítását bőven fedezné.

Az AUO nem áll meg itt: olyan 3d kijelzőt ígér, amely szemüveg nélkül kínál minden szögből élvezhető, térhatású képet - a SuperD néven ismert szemmozgás-követő rendszernek köszönhetően. 

Olyannyira biztosak a termék sikerében, hogy kitűzték a tömeggyártás megkezdésének időpontját is: az első fecskék 2011-re várhatóak. 

 

Forrás: Slashgear

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr642420165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása