Világkor

Világkor

Világkor

Youtube Instant - Legyen Google alkalmazott !

2010. szeptember 12. - codesign

Bár nem hivatalos Google termék, mégis pompás ötlet - Feross Aboukhadijeh fejében született meg a gondolat, hogy  a cég legújabb remekét más szolgáltatásokra is alkalmazza: Kávét töltött, pizzát rendelt, majd sor sort követett és tegnap éjjel elkészült a Youtube Instant nevű alkalmazás - a Google állásajánlata pedig nem sokkal később zörgette meg a programozó levelesládáját. 

A kétségkívül szórakoztató fejlesztés hasznossága megkérdőjelezhető - a keresőkifejezés begépelésével egyidőben dobja fel és kezdi el lejátszani a videótalálatokat. Inkább nagyszerű, mint célszerű, de szerezhet pár kellemes percet. Mindenképpen érdemes kipróbálni, mert különleges élmény a begépelt keresésre azonnal betöltött videó - jól jöhet, ha nincs kedvünk válogatni a többszáz találat között és a keresésünk eléggé szabatos.

A Hart Michael alkotta Google Map Instant már sokkal ésszerűbb elgondolás: amint gépelni kezdjük a helyszín nevét, a térkép azonnal, valósidőben helyezi el azt a monitoron. Így csupán a fél világon kell átverekednünk magunkat, amíg Magyarország kerül a célkeresztbe. Földrajzi tudásunk azonban kétségtelenül bővülni fog. Az útvonaltervezésben teljesít a legkiválóbban a program: két helyszín között valósidőben, vagy - hogy stílszerűen fogalmazzunk - instant rajzolja ki számunkra a javasolt útvonalat. Tény, hogy valóban növeli a keresés sebességét és megkönnyíti a térkép kezelését - tesztünk bizonyította, hogy ebben az esetben hasznos fejlesztésről van szó. Külön ki kell emelnünk a programozó Feross - és a Google felé - célzott vitriolos gratulációját. 

Update: Michael elkészítette a képkereső instant változatát is.

 

Fenti példáink inkább csak illusztrálják a lehetőségeket - számos alkalmazásnál lehet értelmes kiegészítés a valósidejű keresés. Morzsolgassuk csak kissé a Gmail Instant kifejezést ! 

 Ez is nagy ötlet - mellesleg.

Ami az ötletadó nagytestvért, a Google Instantot illeti, engedjék meg, hogy kedvenc és értelmetlen idézetünket idecitáljuk: "Ha mindenki használja majd az Instant szolgáltatását, naponta 3,5 milliárd másodpercet takaríthatunk meg, ez másodpercenként 11 napot jelent. "

Értelmet ne keressenek benne, azzal csak pazarolnák a nehezen megtakarított órákat. Ha mégis kibogozták volna a finoman szőtt szálakat, és kételkednének a magvas bölcsesség igazságtartalmában, kérem tekintsék meg az alábbi videót, amely a hagyományos és az instant keresés párbaját dokumentálja: 

 

 

 

Forrás:Lifehacker

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr732289540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása