Világkor

Világkor

Világkor

Rubik-kocka ultimate

2011. február 02. - codesign

Bár még nem hivatalos, mégis nyugodt lélekkel tekinthetjük ezt a munkadarabot rekordernek - 17x17x17-es "felbontása" bízvást elhallgattatja a kételkedőket:

 

Az ember már attól fejfájást kap, ha alaposabban szemügyre veszi, a megoldására tett bármilyen kísérlet pedig nagy valószínűséggel leállítja a központi idegrendszert - jó szívvel tehát senkinek sem ajánljuk. Esetleg meditációs és elmekarbantartó célzattal, bár ettől valószínűleg a legedzettebb jógik és fakírok is könnyes szemmel idézik fel a régi, megejtően szép időket, amikor még elég volt, ha gyomron bökték magukat egy rozsdás buzogánnyal.

Fizikailag amúgy nem olyan ijesztőek a méretek, a kocka 14 cm-es élekkel rendelkezik, a darabszám azonban meghökkentő: 1539 elem esküdött össze ellenünk. Az alkotó Oskar van Deventer, a híres embergyűlölő és antihumanista, aki minden egyes darabot 3d nyomtatóval (erről bővebben itt) készített el, majd 15 óra alatt állította össze a nagy egészet. 

Alább részletesen elmagyarázza, hogy miért jó ez nekünk:

Ha ellenállhatatlan bírvágy lett úrrá Önön, az igencsak meglep bennünket. Mindenesetre az itt található instrukciók alapján akár el is készítheti a tárgyat, amely a válóperében igencsak hangsúlyos szerepet tölt be majd. Nem lesz olcsó. Ez se, az se.

 

Forrás:Gizmodo

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr842620981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása