Világkor

Világkor

Világkor

AdFree - Hirdetésblokkoló android telefonokra

2010. augusztus 13. - codesign

Az Adfree egy egyszerű, könnyen kezelhető hirdetésblokkoló -mondhatni vírusirtó - alkalmazás android telefonokra. Olyan készülékekre telepíthető, amelyek rootoltak, tehát a felhasználó "feltörte" azokat és rendszergazdai jogot szerzett a rendszeren.

A telefonod nem erőmű, ugye, nem úgy mint az asztali csodamasinád - nem futhat rajta, nem egyszer a háttérben, ezerféle reklám. Nem ismeretlen senki előtt a jelenség, hogy az Android Marketről letöltött csodaprogramok ingyenes verziói számos alkalommal szórják tele reklámokkal a szeretett és nélkülözhetetlen kütyüt ill. a gyűlölt, földhözvágommindjárt munkaeszközt. Sőt a reklámok nemcsak akadályozzák a rendszer futását, hanem sokszor a sávszélességet is derekasan felhasználják - ami ugyebár nem ingyen hullámzik a telefonba az éteren át.

Ha a telefonod túlesett a rootolás nem túl bonyolult folyamatán, akkor az AdFree a te alkalmazásod, hiszen minimális beállítás után megszabadulhatsz a fel-feltűnő hirdetésektől ! (Mi lesz itt, ha a Flash rendszerszinten elérhetővé válik az Androidon !)

Egyszerűen töltsd le, telepítsd a kívánt helyre majd kattints a "Download & Install Hosts" gombra a képernyő tetején. Ezzel ugye letöltöd és telepíted a blokkolni kívánt hostokat. Persze lehetőség van haladó beállítások kezelésére is, ami néhány magyar reklámszolgáltató esetében szükséges lehet majd - egyelőre nincsenek túl sokan).

Az alkalmazás nem egyszerűen eltünteti a reklámokat, hanem megakadályozza azok letöltését is ! Ennyiben az AdFree többet nyújt a hasonló reklámblokkoló programoknál. Szintén fontos, hogy nem csupán a böngésződben tiltja le a hirdetések futását, hanem az alkalmazásokban is. Hátránya, hogy nem választható ki, mely alkalmazás blokkoljon és melyik ne, mert így nehéz támogatni azokat a számunkra szimpatikus fejlesztőket, akik reklámokból remélnek bevételeket. Remélhetőleg ez a funkció a frissítésekben elérhető lesz.

 

Az AdFree ingyenesen letölthető itt vagy az alábbi barcode-on. Hajrá !

 

 

 

 

 

Forrás: Lifehacker

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr522220310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása