Világkor

Világkor

Világkor

Térhatású HD videók és képek szemüveg nélkül

2010. augusztus 18. - codesign

A Fujifilm új W3 névre hallgató kamerája elérhető áron kínál verhetetlen szolgáltatást - a kisméretű készülék képes 3D fényképek készítésére. Mindemellett térhatású filmfelvételeket is készít - természetesen HD-ben. Napjaink Kodakja.















 

Egy évvel azután, hogy a Fuji bemutatta az első, térhatású képek készítésére alkalmas kameráját, némi finomítás után a W3-al is a nagyközönség elé léptek - ez a készülék 3D videókat készít 720p felbontásban.

Természetesen, akár az első modell esetében, a 3D funkció kikapcsolható, így egy viszonylag magas minőségű hagyományos fényképezőgépet kapunk. A kamera hátoldalán elhelyezett 3,5" -es képernyő azonban - különleges kialakításának köszönhetően - a térhatású képeket szemüveg használata nélkül is láthatóvá teszi.

 

A 3D képek készítéséért két, egyenként 3x optikai zoommal ellátott Fujinon lencse és CCD felel. Számos beállítás gondoskodik arról, hogy a térhatás személyreszabható legyen: a lencsék külön-külön is állíthatóak, így előfordulhat, hogy az egyik makrómódban, míg a másik széles látókörben fényképez, esetleg különböző ISO értékekkel dolgozik. Ennek köszönhetően különleges hatások érhetőek el.

 

A miniHDMI port jelenléte biztosítja, hogy az elkészült felvételek közvetlenül a készülékről megtekinthetőek legyenek - 3DTV és laptop segítségével, de a Fuji gyárt térhatású, 8"-es digitális képkeretet is. Ez, akár a kamera LCD-je, szintén szemüveg nélküli térhatást kínál. 

A képek meggyőzőek, nagyképernyőn méginkább - állítja a Gizmodo tesztelője, de a 3d videók kissé elmosottnak tűntek a számára. Kiemelte, hogy az kis LCD élőben nem mindig igazít el a végső eredménnyel kapcsolatban. 

A 3d felület mögött persze hagyományos fényképezőgép lapul - 10 MP-es CCD szenzorral, RealPhpoto processzorral és az említett 3x optikai zoommal.

A friss modell könnyebb és kisebb, mint a korábbi, a súlya 230g.

Az Egyesült Államokban 500$ körül alakul majd az ára, a tervek szerint szeptemberben kerül kereskedelmi forgalomba FinePix Real 3d W3 néven. Tesztvideó alább.

 

Forrás:Gizmodo, Letsgodigital

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr152230840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása