Világkor

Világkor

Világkor

Rendszerek hipnózisa - Infoanimációk

2010. augusztus 22. - codesign

Az óra ketyeg, a kismutató rendületlenül körbejár, ha esik, ha fúj, éjjel és nappal -  de milyen furmányos szerkezet mozgatja ? Na és az elképesztő nevű homokinetikus féltengelycsukló ? Az alábbi animációk segítségével mindenre fény derül - hasznosak, informatívak és gyönyörűek.  És végre választ  kapunk a rejtélyek rejtélyére is - fellebben a fátyol a varrógép titkáról is. Animált illusztrációk összetett rendszerekhez - lásd a mozgóábrát !

(Figyelem, a következő ábrák némelyike - hipnotikus hatása révén - alkalmas lehet a nyugalom elősegítésére !)

Alább néhány remekbeszabott animáció kerül bemutatásra, de ez csak csepp a tengerben. A neten szinte minden témában és tárgyban fellelhetőek ilyen és ehhez hasonló, rendkívül informatív animációk, amelyeknek kitüntetett tulajdonsága jelen cikkünk tárgya - tudnillik a a negyedik dimenzió - az idő - érzékeltetése. A rendszerállapotok viszonyainak bemutatása, a folyamatszerűség ugyanis rendkívül egyszerűvé teheti az összetett, többállapotú struktúrák bemutatását. 

Modern csapágy és az emberi szellem diadala

Az elsőkerékmeghajtású autók elengedhetetlen kelléke: a homokinetikus féltengelycsukló működés közben. Arra nem derül fény, hogy mi is ez voltaképp, de ne is kérdezzék - vannak dolgok, melyek jobb, ha örökre rejtve maradnak.

A képről sugárzó harmónia és ötletesség számunkra elég magyarázat.

 

 

 

 

A folyékony szakaszosság - többszázéves újdonság

Na és az a bizonyos kismutató ? A lánykori nevén percmutatóként is ismert tárgy szakaszosan ugrik a köríven - a titokról pedig a balra látható képen lebben le a fátyol. Szellemes. Logikus. Bámulatos.

 

 

 

 

 

 

 

A tengerészeti hadiszerződés - mire kell a pénz ?

 

Hát igen, egy hadihajón sem fenékig tejfel a menazséria - szerencsére bámulatos gépezetek gondoskodnak róla, hogy az egyik jármű feltétlen időben lőhesse ki a másikat. Fel szeretném hívni a figyelmet  - már a logisztikai remekmű esztétikai minőségén túl - a jobboldalt álló matrózra, aki önhöz hasonlóan döbbenten és némiképp tanácstalanul szemléli a precizitás zsibvásárát.

 

 A rejtélyek rejtélye - a tudomány és technika csodája

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szerző töredelmesen bevallja, hogy a feladat megoldhatatlannak tűnt. El se tudta képzelni, mi is zajlik e bűbájos masinák titokzatos belsejében. Mert addig még minden a helyén, világos, hogy a tű lefele mozdul, benne a cérnaszál, de ha már áthatolt a mozgó szöveten, vajon miképpen fűzi azt vissza ? Itt a megoldás: ugyanazon a résen. Brilliáns.

 

Egy hétköznapi bravúr - Hányasba micsodát ?

Itt pedig a sebváltó látható működés közben - no comment. Esetleg annyit jegyezhetünk meg, hogy a halvány fogalmaink nem álltak messze a valóságtól. Mindenestre lenyűgöz mérnökeink leleménye és gyáraink eltökéltsége - de hol az ötödik és - pláne - a hatodik sebesség ?

 

 

 

 

 

 

 

Molekula a ház, atom a téglája

Végül egy finom, mozgékony vázlat, amely a nanotechnológia lehetőségeit hivatott bemutatni. A meditatív állapot garantált. A tény - miszerint minden egyes gömb egy atomot jelképez -- a képnek némi sziljaságot kölcsönöz.

 

 

 

 

 

 

 

Megjegyzés: Keresse kedvenc témáját a Wikipédián, ha a magyar nyelvű oldalon nem is, az angol változat oldalain szinte bizonyosan megtalálja a kedvére való animációt.

További példák itt.

Forrás::Lifehacker, Mytechnologyworld9

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr192229407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása