Világkor

Világkor

Világkor

Az időzített gmail

2010. szeptember 01. - codesign

A Boomerang egy Chrome és Firefox alá írott kiegészítő, ami  a gmail üzeneteinek időzített postázásáért felel. Jelenleg zárt béta állapotban van - a tesztelés végeztével válik nyilvánossá. Emailek időzítése a gmailben.

 

Néha nem kis feladat átlátni a postaládánkat, főképp, ha minden üzenet csak úgy, a saját feje után jön-megy, a lehető legváltozatosabb időpontokban. Tegyük fel, egy számla befizetésére figyelmeztet a szerdai levél, de te - mondjuk - mindig hétfőn rendezed a folyó kifizetéseket. Kétszer elfelejtheted, mire eljön a napja. A Boomerang segítségével átütemezheted ezeket az üzeneteket, hogy azok később, alkalmas időpontban jelenjenek meg újra. Ugyanez igaz az elküldött üzenetekre, így tehát időzítheted a születésnapi üdvözletet is - ha már idejekorán eszedbe jutott.

 

A Boomerang egy lenyiló menüt helyez el a gmail üzenetsávjának jobb oldalán. Itt választhatod ki az ütemezés jellegét. Az eleve felkínált lehetőségek között olyasmik szerepelnek, mint az "Egy órán belül", a "Holnap", a "Jövő héten", de természetesen kiválaszthatsz bármilyen, számodra megfelelő időpontot is. Nagyon kellemes megoldás az is, hogy nem kell begépelned, vagy kiválasztanod a pontos időpontot, elég annyit - angolul, természetesen - beírnod, hogy "jövő csütörtök" vagy "ma ötkor".

A Boomerang csak akkor tűnik fel a gmail kezelőfelületén, ha az üzenetet egymagában szerkesztjük, tekintjük meg. Mailbox nézetben egyelőre nem jelenik meg, tehát nem lehet több üzenetet ütemezni egyszerre. Mivel béta állapotú alkalmazásról van szó, a jövőben esetleg találkozhatunk ezzel a funkcióval is. Szintén a tesztfázisnak köszönhetően a program döcöghet néha-néha, Chrome alatt a Boomerang gomb időnként nem jelenik meg újratöltés nélkül. Mindezt hamarosan kijavítják - meghívót pedig (20000 darab erejéig), ha esetleg azonnal kipróbálnád: itt lehet kérni, mégpedig a "lifehacker" jelszó beírásával. 

Update: A készlet kimerült, de bárki kérhet saját nevére való meghívót ! Általában rövid időn belül megérkezik. 

Update 2: Egy kommentelőnknek köszönhetően kiderült, hogy a Boomerang -váratlanul -már újraélesítette az általunk megadott jelszót. Köszöjük ! Újra kérhető meghívó.

 

Forrás:Lifehacker   

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr522228335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.09.01. 15:17:46

Nem praktikusabb a Google naptárát használni ehhez, ami emailben vagy akár sms-ben is küld értesítőt, mint beleerőszakolni ezt a gmail-be egy külön kiegészítővel?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.09.01. 15:19:39

remek, régóta várok egy ilyesmire. Remélem, nem arra való, hogy a készítők elolvassák a leveleimet :)

Szekuriti Blogger · http://szekuriti.blog.hu 2010.09.01. 15:22:58

A készlet nem merült ki, legalább is én nem Chrome-hoz töltöttem le, hanem a Firefoxhoz addonként.

Jessalyn · http://romantikusregeny.blog.hu/ 2010.09.01. 15:23:03

Mókás dolog. Úgy látom én akaratlanul béta-tesztelő lettem, mert egy levelem pont most érkezett be 20 órás késéssel.:)

codesign · http://vilagkor.blog.hu 2010.09.01. 15:26:56

@Szekuriti Blogger: Köszönjük a információt ! Ezek szerint újra éles a jelszó, remek - Jó tesztelést !

codesign · http://vilagkor.blog.hu 2010.09.01. 17:59:27

@agyvihar: Igen, de a Calendar nem fogja szerda reggel fogadni a felhasználó által kiválasztott címzettől érkező üzeneteket - az külön szolgáltatás, másrészt egyszerűbb a gmailben rögvest beállítani - a levél szerkesztésekor - az időpontokat.

codesign · http://vilagkor.blog.hu 2010.09.01. 18:00:09

@Rékuc: Hát, ugye, az adatokat helyben tárolja - tehát nem kerülnek harmadik fél kezébe, és amennyire a leírásból kiderül, az indexet sem a felhőben kezeli.
süti beállítások módosítása