Világkor

Világkor

Világkor

Wi-Fi törés egy gombnyomással

2010. szeptember 18. - codesign

Igen tisztában vagyunk vele, hogy sokan kerestek már kincset harmincgigás szivárványtáblák tövében - egyesek pedig jelszólistákkal kelnek és fekszenek, kisdedként pedig szüleik legnagyobb kétségbeesésére az első motyogásuk határozottan "erkrekk"-nek hangzott. Az erőfeszítések azonban feleslegesnek bizonyultak: az ElcomSoft sok elvetemült jelszóvadász álmát valósította meg: egyetlen eszközbe és folyamatba sűrítte a törés műveletét. Somewhere over the Rainbow-tablet.

A félreértések elkerülése végett jó előre leszögezzük: a hír természetesen kizárólag duplanullás ügynököknek, magas szintű hozzáférési engedéllyel ugyan rendelkező, de technikailag analfabéta titkosszolgáknak szól. És azoknak, akik biztonságban szeretnék tudni rendszereiket. 

 

A cég Wireless security Auditor WiFi-törő szoftvere pár éve boldogítja az érdeklődőket, a művelet viszont mára sokkal egyszerűbbé vált. Az új verzió ugyanis a "megmosom a hajam és már indulok is" elvét vallja - ha emlékszik még ugyan valaki erre az egykor közröhej tárgyát képező szóvirágra. Azonosítja a hálózatot, adatcsomagokat fog el és végül - ha lehetséges - feltöri a WPA/WPA2 PSK jelszavakat. Mindezt bármely mai laptopon, feltéve, hogy az rendelkezik dedikált AMD vagy NVIDIA videókártyával. Használjanak pimaszul hosszú és pofátlanul bonyolult jelszavakat, kerüljék az ismétlődéseket. 

A cég elsősorban céges biztonsági feladatokhoz ajánlja szoftverét, amely már arcpirító módon nélkülözi az olcsóság ismérveit: 1,299 dollárt kérnek a tejben-vajban fürdő változatért, az alapcsomag ára pedig 399 dollár. Titkosügynökök azonban elszámolhatják. 

 

Forrás:Engadget 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr82323076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása