Világkor

Világkor

Világkor

A legjobb Android fotóalkalmazások

2010. október 01. - codesign

Az ember elhajít egy Nokiát és egy Androidos telefont talál el: nem is beszélve arról, hogy lassan leszámolhatunk azzal az elterjedt hiedelemmel, miszerint a mobilokba épített kamerák nem vehetik fel a versenyt az alsókategóriás dedikált fényképezőgépekkel sem: egyre több olyan termék villant - szó szerint - olyan képességeket, amelyek a mindennapi használat során meggyőzik a legmakacsabb kétkedőket is.

 

Ennek ellenére sokszor éppen a beépített fényképező-alkalmazás köti a kereket a karóhoz, viszik Katát a kútra: Bosszantó korlátozásokkal, szűk lehetőségekkel, borzalmas végeredménnyel fűszerezi a felhasználók öröklétnek szánt, meghitt pillanatait. Van megoldás: A platformra írt fotóalkalmazások valódi kamerát faragnak a mobilból. És nem baltával teszik.

 

Camera 360

Ez az alkalmazás nemcsak kibővíti a fényképezéssel kapcsolatos lehetőségeket, hanem - nemes egyszerűséggel - leváltja a beépített felületet. HDR-szerű hatásokat, fekete-fehér módot, szépia és retró színezést kínál. A szelektív fókusz, a beállítható késleltetésű exponálás hab a tortán: telefonunk a beállítások bőségszarujává válik. Az általános vélemény szerint az ingyenes alkalmazások körében nincs párja. Link.

 

Adobe Photoshop Express

 

A név által sugaltakkal ellentétben nem sok köze van idősebb testvéréhez: csupán gyorsszerkesztést tesz lehetővé - azt viszont hatékonyan és egyszerűen. Némi kivágás, átméretezés, fényezés még belefér, nem mellesleg pedig érintőkijelzőre szabott: kezelése nem kergeti őrületbe a felhasználót. Link.

 

Vignette

A Vignette ütős kombináció: egyrészt a fényképezés lehetőségeit szélesíti, másrészt komoly mennyiséget kínál a különféle utólagos effektekből. Specialitása a keretezés és a finomabb művészi hatások kezelése, de a kamera beállításai között is ínyencségekre bukkanhatunk: ilyen a kijelző érintésére történő exponálás, vagy a gyorsfényképező mód.Link.

 

 

 

 

PicSay

A PicSay könnyedén alakítja képei színezését, árnyalatait, de mindez csak adalék: a leghasznosabb tulajdonsága a képek gyorsfeliratozása, szövegbuborékok elhelyezése, torzítások és módosítások alkalmazása. Link.

 

 




 

AndroPan

 

Az AndroPan egy remek és kezes panorámakép-készítő alkalmazás. Sorozatképekből fűz össze meglepő könyedséggel látványos körképeket: a beállításokkal pedig tovább finomíthatjuk a végeredményt. Az apró lencse mégis befogja a Hősök terét. Link.

 

Retro Camera

 
Ha merengve áll meg egy-egy avíttabb kamera előtt, csodálja szépségüket és minden vágya, hogy egy ilyet birtokoljon, a Retro Camera álmai alkalmazása: öt klasszikus kamera kezelőfelületét kínája fel, ráadásul a képeket is az azok által használt filmek szerint módosítja. Voltaképpen a Hipstamatic androidos változata. Link.
 
 
3D gallery
 
Kissé kilóg a sorból - ez az alkalmazás a már elkészült képek böngészését teszi igazi élménnyé. Mindenképpen érdemes próbát tenni vele ! Link.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pixelpipe
 
 
Ha képek és gyorsvideók, sőt, remek képek és  gyorsvideók készítésére adná a fejét, és a végeredményt rendszeresen töltené fel a felhőbe, a Pixelpipe a megfelelő eszköz: az elkészült képeket bármilyen tárhelyre, galériára feltölti a számunkra: 110 szolgáltatást támogat és ezek köre tovább bővül.
 
 

 

További remek alkalmazások: "ProPaint Camera" and "Sleek Camera" és az inkább tréfás, mint hasznos "ThermalCamera". Jó böngészést !

 

Forrás:Lifehacker

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr262337344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása