Világkor

Világkor

Világkor

Cipzározza be fülhallgatóját !

2010. november 04. - codesign

Félelemmel vegyes csodálattal szemléljük a kreativitás újabb amokfutását - hasonló remekek láttán kiálthatott fel Goethe elragadtatottan: "A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik" ! Hátborzongatóan nagyszerű.

 

A látvány önmagáért beszél: nem volt hiába az évtizedes küzdelem. Az űr meghódításának melléktermékeként* tökéletesített, "cipzár" néven elhíresült textilipari segédeszköz rálelt valódi életcéljára: véget vet a Laokoónt megszégyenítő, fülhallgatókkal vívott küzdelmeknek.

A fenti lelemény a 2010-es CES egyik szenzációjaként, a ZipBud márkanév alatt mutatkozott be.

 

 

*A cipzár voltaképpen már a 19. század közepén megjelent - A NASA csupán a tökéletesítésében jeleskedett - nekik ugyanis már légmentesen záró változatra volt szükségük. Működésének titkára az alábbi animáció derít fényt:

 

 

 

 

 

 

 

 

Elias Howe, mellesleg a varrógép sikeres megalkotója, 1851-ben nyújtotta be az "Automatikus és Folyamatos Működésű Ruházati Zárra" vonatkozó szabadalmi kérelmét. Nem foglalkozott a termék forgalmazásával, így annak sikere már a B.F. Goodrich cég nevéhez köthető.

 

 

Ebben az esetben is érvényes a nagy igazság: a legjobb dolgoknak néha semmi értelme sincs:

 


Forrás:Gadgetreview

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr72423174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása