Világkor

Világkor

Világkor

A gravírozott izzó és a csináld-magad tojásnyomtató

2011. április 19. - codesign

Már most beleborzong a tojásfestés gondolatába ? Esetleg az egész nem érdekli és inkább villanykörtét gravírozna - még jól jöhet alapon ?

"Nagyérdemű Publikum ! A 3d nyomtatók pezsgő világába vetett futó pillantás után következzék a páratlan, a (szinte) utolérhetetlen tojásnyomtató ! Zsivajogjon a családdal: az olcsó készletet pár óra alatt összeillesztheti - és ebben már a kétszer  felborított asztal és a három kávé is benne van. "

 

A készletből olyan masina barkácsolható, amely változatos beállítási lehetőségeinek köszönhetően bármilyen gömbölyded vagy tojás-alakú tárgyra előre meghatározott mintát és ábrát fest: legyen az ping-pong labda, grapefruit esetleg valódi tyúktojás.

 
A Bruce Shapiro tervei nyomán készült műremek az Eggbot 2.0 névre hallgat és lássuk be: igazán pofás kis dög. Jusson eszébe bármi - a készüléken nem lehet kifogni: lehetetlennek tűnő mintákkal is boldogul. Fesse ki villanykörtéit, borosüvegeit. Címkézze fel a befőttesüvegeket. Élvezze a tea illatát, hallgassa a nyomtató otthonos duruzsolását, figyelje a tollak táncát, amint épp a karácsonyfadísz készül.


ESETTANULMÁNY: Többé nem fordulhat elő, hogy kedvenc poharát úgy kell kicsavarnia kollegája kihűlt ujjai közül, aki az utolsó lehelletéig azzal védekezett, hogy őt is Gyulának hívják: a megoldás a személyreszabott bögre.
 
A 195 dollárt kóstáló készlet üveggyapot elelmekkel, motorokkal és minden szükséges tartozékkal együtt érkezik: csupán egy számítógépre van szükség, amelyhez USB-kábellel kapcsolódhat. A gyártó weboldalán a letölthető minták óriási választéka várja. A nyomtató alapesetben rendkívül pontos tollakkal rajzol, de szinte bármivel helyettesíthetjük azokat: gyémánthegyű gravírozófej is szerepel a választható opciók között. 

A készülék alapvetően az Inkspace nevű, vektorgrafikus képszerkesztő programmal működik együtt. Illessze be a letöltött mintát, vagy rajzolja meg a sajátját, majd szabja a kívánt formára az Eggbot kiegészítő segítségével. Nem maradt hátra más , mint gombot nyomni, és figyelni az életrekelt  alkatrészek sürgését-forgását - majd megcsodálni az elkészült remekművet és learatni a babérokat szerény nyomtatója helyett.

 

Így készült videó: 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr92322286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása