Világkor

Világkor

Világkor

Google RealTime - Az óriás valós időben röpkeres

2010. augusztus 27. - codesign

Amint arról beszámoltunk, a keresőcég új szolgáltatással lép a nagyközönség elé - amely a high-tech csillogáson túl valóban hasznosnak bizonyulhat. A "Search-as-you-type" fejlesztés után - melynek előnye, hogy a keresőkifejezés gépelése alatt a találati lista folyamatosan frissül - most valódi élőidőben zajló röpkereséssel kísérletezik. A fejlesztés tesztoldala mától szabadon hozzáférhető és kipróbálható - ha jelenleg csupán az USA területéről is.

Update: Európából is elérhető, a Google pedig beépítette alapkeresőjébe is - a találatok között jelenik meg egy állandóan frissülő lista, amelyet a szünetgomb megnyomásával szüneteltethetünk. Minden új, a rendszerben felbukkanó találat megjelenik.

 


 

Az élő idejű keresés nem csupán a hagyományos találatok között működik, hanem a Google minden szolgáltatását integrálni igyekszik - feldolgozza a közösségi oldalak, helyfüggő szolgáltatások, beszélgetések és az emailek tartalmait is.

Ha rákeresünk egy kifejezésre, a találatok egy idővonal alatt rendeződnek el, ezen mozogva haladhatunk előre-hátra a legfrisebb találatoktól a korábbiak felé. Szűkíthetjük a listát helyszín és az adatok kategóriája szerint is. A találatok akár néhány másodperce élesedett tartalmakat is jelezhetnek.

A tapasztalatok szerint a nagyon friss eredmények között nehéz eligazodni - gondoljunk csak a Twitter csiripek özönére, amelyek elárasztják a listát egy-egy keresőkifejezés esetén ! Ennek ellenére nagy segítség lehet, ha a friss trendek felől szeretnénk tájékozódni, esetleg a legaktuálisabb reakciókra vagyunk kíváncsiak egy adott esemény kapcsán.

Nagy előnye a szolgáltatásnak, hogy a Google Alerts fiókunkhoz egy-egy témát rendelve, mindig értesülünk majd a felmerülő új találatokról. Beállíthatjuk például, hogy email értesítsen bennünket arról, ha egy adott tárgyban új csirip bukkant fel a Twitteren.

 

 

A Google RealTime (Google Valós Időben) oldala jelenleg csak Amerikában érhető el, a későbbiekben az alábbi linken nyílik meg a nemzetközi tesztelők előtt: http://www.google.com/realtime. Amíg nem élesedik, érdemes körülnézni a Google vonatkozó bejegyzései között, az ott található linken már betölthető. 

Forrás: Google Official

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr702250680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása