Világkor

Világkor

Világkor

A legkönyörtelenebb ébresztőóra

2012. január 23. - codesign

Százával, ezrével sorakoznak az ötletesebbnél ötletesebb ébresztőórák a piacon: a kíméletes alvásfigyelőrendszerrel dolgozó humánus módszerek mellett az emberi elme határtalan kreativitásáról árulkodó guruló, repülő, elszökkenő szerkezetek is leteszik a névjegyüket, vérlázítóan hangos, vagy eszementen szemtelen matek-masinák próbálják meg jobb belátásra bírni az ásítozó neuronokat: de lehet e tökéletesebb megoldás a tökéletesnél ?

tumblr_lm35ocoVya1qa0woi.jpg
 
A Shredder Clock, bár csupán koncepció, egészen új értelmet ad a hatékony kifejezésnek,egyúttal fényt vet az emberi természet sötét oldalára is: A szerkezet egészen egyszerűen felaprítja a benne elhelyezett papírpénzt, ha nem ébredünk fel. Nem bonyolítja túl, nem kérdez semmit: riaszt, majd kisvártatva aprít.
 
tumblr_lm35glvhfF1qa0woi.jpg

A rendszer előnyei elvitathatatlanok, ráadásul még a kérdéses esemény fontosságát is könnyedén szabályozhatjuk, esküvőnkre egy húszezres figyelmeztethet, munkanapokon bármilyen tetszőleges papírfecni is megteszi.
 
A készüléket némi barkácsolással akár otthon is elkészíthetjük, nem tűnik túl furmányosnak a papírzúzdáink időzítése. A piacon egyébként található szelídebb és talán értelmesebb változat is: olyan szerkezet, amely automatikusan adományt küld az általunk gyűlölt szervezetnek vagy pártnak, ha esetleg tovább lustálkodnánk a tervezettnél, vagy olyan, amelyik pénzt kér a hallgatásért cserébe.
 
Ez utóbbi roppant értelmes megoldásnak tűnik, ha tovább alszunk, egyúttal spórolunk is. Két legyet egy csapásra. Vagy képzeljük el, milyen fürgén szökkenne ki Szíjjártó Péter hajnalban az ágyból, ha az alternatíva mondjuk az MSZP bankszámlájának hízlalása lenne. Fradi és Újpest drukkerek esetében is életképesnek tűnik a módszer. Öntudatos, ám aluszékony állampolgárok számára ezt az intézményt javasoljuk.
tumblr_lm35o5Vh781qa0woi.jpg
A kevésbé radikális felfogásúak, illetve azok, akiknek az arcára nem a heveny gyűlölet arckifejezése ül ki reggelente, esetleg helyettesíthetik a papírpénzt mással is: a lehetőségek határtalanok. Munkaszerződés ? Szerelmes levelek ? Bevásárlólista ? Minden jöhet. 

Nem tartjuk feleslegesnek megjegyezni, hogy a papírpénz megsemmisítése nem tűnik jó ötletnek, annál is inkább, mivel jogi aggályokat ébreszt: maradjunk talán az adóbevallásnál. Jó reggelt !  
 
codesign © ideandroid.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr433741070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pierre73 2012.01.23. 22:59:05

nem tudom, hányadik vagyok :), de szerintem a pénzrongálást nálunk tiltja a törvény.

codesign · http://vilagkor.blog.hu 2012.01.23. 23:05:09

@Pierre73: Igen, tudtunkkal így van, ezért is jeleztük az utolsó bekezdésben.
Ne próbálja ki otthon !

Pierre73 2012.01.23. 23:09:16

óh, nem olvastam végig.

codesign · http://vilagkor.blog.hu 2012.01.23. 23:15:44

@Pierre73:
Részletek(ehhez jogászra lesz szükség):
""Bár korábban még büntették, egy 2000-ben hatályba lépett kormányrendelet nyomán egy ideje szankció nélkül lehet rongálni a pénzt – egy határig.

A Magyar Nemzeti Bank szerint például rajzogatnii az ezer forintoson még “tűrt” kategória, ám a számok mögé írni egy nullát már bűncselekmény gyanús."

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.24. 07:46:17

@codesign: es ki a tokomm fog bemenni a lakasodba, hogy vajon reggel6-kor apritottal-e egy 100 dollarost?

kyanzes (törölt) 2012.01.24. 08:32:47

@Pierre73: Így még hatékonyabb: ha nem ébredsz időben, akkor lényegében törvénysértést követsz el. Kommandó ébreszt: "Ön elaludt. Ezennel őrizetbe veszem!"

diósbejgli 2012.01.24. 09:20:03

Világ hülyéi egyesüljetek. Ez sokkoló volt így reggel, fel is ébredtem.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2012.01.24. 10:31:20

És azt hallottátok már, hogy meghalt a Michael Jackson?

codesign · http://vilagkor.blog.hu 2012.01.24. 11:23:41

@Mainframe: fogd fel úgy, hogy a téma apropójaként felemlegettünk egy tavalyi őrült ötletet

kyanzes, diósbejgli: plus1
süti beállítások módosítása