Világkor

Világkor

Világkor

Napilapok a Különvéleményből - Az LG nagyot alkotott

2010. augusztus 27. - codesign

Emlékezetes kép: a metró utasainak kezében körözésre váltanak a napilapok vezércikkei. Szegény Tom nem menekülhet. Az LG pedig eltökélte, hogy megmenti a "nyomtatott" sajtót.

Bár a Samsung egyre inkább uralni látszik az E-ink kijelzők piacát, nyugati szomszédja most felvette a kesztyűt. Az LG 19"-es, azaz 49 centiméter átmérőjű, rugalmas e-papír kijelzőt készített. Állítása szerint a 9.7"-es színes E-ink képernyő is a közeljövőben készül el.

A tömegtermelésre szánt fejlesztések hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülnek - nem győzzük  kivárni. A hatalmas újságpapír-méretű, feltekerhető kijelző ugyanis minden futurisztikus víziók netovábbja - A Különvélemény óta tudjuk, hogy a jövőben csak egyszer vesszük meg az újságot:örökre.

Nagy örömünkre szolgál majd egy ilyen termék megjelenése - bár a Pixel Qi kijelzők térhódítása előtt nehéz jóslásokba bocsátkozni. Valószínű ugyanis, hogy amíg az E-ink képernyők Achillés-sarkán, a frissítési időn nem javítanak a gyártók, addig inkább a jó öreg folyadékkristályos technika folytonos megújulását kisérjük majd figyelemmel.

 
Az LG új csodája 0.3 milliméter vastag és 130 grammot nyom - a hagyományos műanyag ill. üvegborítás helyett fémfóliát használ. Mint minden E-ink kijelző, ez a példány is csak akkor használ áramot, ha frissül - így az üzemidő határa a csillagos ég.
 
Forrás:US.AVING.NET

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr222251714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása