Világkor

Világkor

Világkor

Hardveres gyorsítás Chrome alatt

2010. augusztus 30. - codesign

A fejlesztés egyenlőre a Canary Bild néven közismert Chrome-kiadás alatt érhető el és csak néhány oldal támogatja - jelenleg. Ha megtapasztalná a hardveresen gyorsított grafika és a fékveszett böngészés élményét, csak egy egyszerű kiegészítést kell fűznie a Chrome parancsikonja alatt fellelhető útvonalsorhoz.

 

 

A CANARY BUILD KIADÁS

Mint ismeretes a Chrome több különböző kiadásban kerül a nyilvánosság elé.

A stabil és fősodorbeli verzió csupán a kiforrott és többszörösen tesztelt fejlesztéseket tartalmazza, míg a fejlesztői csatorna - ismertebb címén Dev Channel - heti frissítéseket tölt le és alkalmaz rendszeresen. A csatornák nem futhatnak párhuzamosan, a felhasználónak kell választania közülük. (Ebben segít a Chrome Channel Switcher nevű alkalmazás.)

 

A Canary Bild azonban eltér a megszokott verzióktól - meglévő és hivatalos böngészője mellé telepítheti és azonnal kipróbálhatja a legújabb fejlesztéseket - a Canary ugyanis akár naponta többször is frissülhet és minden újdonságot rögvest  - automatikusan - beépít.

 

A ZDNet Googling Google rovata szerint a fejlesztői változatokon is elérhető a hardveres gyorsítás - annyit kell tennie, hogy a Chrome ikonra jobbgombbal kattintva az útvonalsor végéhez illeszti a következő kitételt: --enable-accelerated-compositing.

A funkció előnyei egyelőre csupán egy-egy kiválasztott - és a fejlesztést támogató - oldalon érzékelhetőek: Meglepő módon és többek között a Microsoft Explorer 9 Testdrive oldalán. Különösen javasolt , hogy megtekintse ezt. Az élmény meggyőző, a széleskörű támogatás pedig, a hírek szerint, nem várat soká magára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr822258871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása