Világkor

Világkor

Világkor

Az új Gmail "Priority" inbox - a virtuális titkár

2010. augusztus 31. - codesign

A Google igencsak elkényeztet bennünket a napokban újabbnál-újabb szolgáltatásaival. Ma élesedett a Gmail legfrisebb fejlesztése: a Priority Inbox, ami egyfajta sürgősségi akta, külön menüpont, amely  a Beérkező Levelek felett helyezkedik el. A rendszer szokásainkat elelmezve választja ki a fontosnak és sürgősnek ítélt leveleket. 

Tesztünk szerint a rendszer rendkívüli - szinte mágikus - pontossággal választotta ki valóban lényeges üzeneteinket. Az új menüpont több kategóriára oszlik, alapesetben a "fontos és olvasatlan" ill. a "minden más" kategóriákra. A sürgősségi akta voltaképpen fontossági sorrend alapján rendszerezi leveleinket.

 

Hogyan működik ?

A Gmail szerverei számos információ alapján döntenek - a küldő, gyakoriság és a rendszeresen olvasott üzenetekben foglalt kulcsszavak szerint. Elemzik, kivel, milyen gyakran csetelünk, váltunk levelet. Milyen levelekre válaszolunk nagy gyakorisággal. A keresőcég szövegelemző eljárása már többször bizonyított.

Testreszabás

Ha teljesen biztosra menne, nem árt némi előkészület. Egyrészt, ha átszervezné az új inbox döntéseit, elég, ha az üzenetek mellett megjelenő kerekített ikonokra kattint, amelyek azonnal átmozgatják a kívánt levelet és megjegyzik a módosítást.

Másrészt a kategóriákat is megváltoztathatja - beállíthatja mondjuk, hogy az első pontban a "Fontos", a másodikban pedig a "Fontos és olvasatlan" levelek szerepeljenek. A legmegbízhatóbb módszer azonban, ha lényegesnek ítélt leveleit rendszeresen ellátja az "important" - "fontos" szűrővel.  Saját filtereket is megadhat , amelyek automatikusan megteszik ezt - a megadott szempontok alapján.

Igazán remek fejlesztésről van szó - végre átlátható az inbox és időben végezhetünk napi postánkkal. Érdemes személyre szabni, mert így végül egy virtuális személyi titkárra tehetünk szert, aki leveleinket előrendezi a számunkra.

Az új funkciót rövid idő alatt meg lehet kedvelni - használata valódi előnyökkel jár. Régóta várt megoldásról van szó - teszteljék kedvükre ! Az élesítésére szolgáló linket a Gmail-fiók jobb felső sarkában találják.

Forrás:Lifehacker, Google

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr222262176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása