Világkor

Világkor

Világkor

A világ legapróbb stop-motion videója és a Nokia N8

2010. szeptember 21. - codesign

Az alább következő, aprólékosan zseniális remekművet egy CellScope mikroszkóphoz csatolt Nokia N8-as készülékkel forgatták és a végeredmény egyszerre lett lenyűgöző és meghatóan bájos. Ceruzaforgácstenger.

A Stop-Motion technika, vagy kockázás lényege az egymást követő képkockák közötti kis különbség: így az animáció a töredezett mozgás érzetét kelti.
 
A figurát különböző mozgásfázisaiban 3d nyomtató segítségével állították elő, az elkészült példányokat pedig - apró méretük miatt - idegtépő munkával,  kézzel festették ki, mikroszkóp alatt. 

Nem valószínű, hogy bárki hajlandóságot érezne arra, hogy megismétlje a brit animátor, Aardman munkáját, így biztos lehet abban, hogy egyedi élményben lesz része. A "Dot" főszerelője 8,89 mm magas és egy Mario-szerű platformjáték izgalmait éli át a mikroszkóp alatt - mindezt megindító igyekezettel és elszántsággal teszi. Átkel a Ceruzaforgács-tengeren.

Egy csorba csúfíthatja csupán a történet szépségét: A rendezők, Ed Patterson és Will Studd beismerték, hogy maga a Nokia kérte fel őket az animáció - vagy vírusvideó - elkészítésére, arra hivatkozva, hogy az remek apropó a CellScope szerepének elismerésére: komoly szerepe lehet a fejlődő világ gyógyászatának fejlődésében.

A CellScope Daniel Fletcher szellemi gyermeke, aki a Berkeley biomérnöke, ő kombinálta a mobiltelefon lencséjét az ötvenszeres nagyításra képes mikroszkóppal. A Nokia N8 minőségéről hosszan lehetne értekezni, mind pro, mind kontra, de a 12 megapixeles kamera kétségkívül az erősségei közé tartozik. 
 
 

 

Nem maradunk adósak az "Így készült" videóval sem: 

 

Forrás: Popsci, Gizmodo

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr92312671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása