Világkor

Világkor

Világkor

A már majdnem mobiltelefon

2012. január 20. - codesign

1964 nyara. A Budapest-Záhony vonalon dízelvonatok állnak szolgálatba, és Tokióban megnyitják az olimpiai játékokat. Ez utóbbival kapcsolatban pedig a lehető legbájosabban és legijesztőbben japán anekdota rémlik fel: az ezidőtájt épült tokiói tévétorony pár méterrel magasabb, mint az Eiffel nevével fémjelzett párizsi - a tényt pedig a hivatalos olimpiai reklámanyagban bocsanátkéréssel vezetik elő a japán kartársak, mondván: nem a hiú versengési vágy vezette őket.

Ó, tünt derűk arája, íme még itt állsz s dajkál a vén idő s a csend:

 

Ahogy az AT&T-t sem, amikor bevezette a "Fejlett Mobil Telefonszolgáltatás" fantázianévre hallgató remekét. A szoftver egy dolog, de a hardver mellé, a hardver az gyönyörű: elektroncsöves, extra tekerőtárcsás, csupa fény, csupa karc és csupa bakelit - olyan erő tombolt benne, hogy az autó reflektorai pislákolni kezdtek, ha valaki ezen beszélt:

 

A feleket egy központ kapcsolta össze, természetesen rádióhullámokon - és sok dolga volt: több, mint másfélmillió ügyfél lógott a vonalakon. Bizonyos pillanatokban gyakran biztatják azzal a címszereplőt vonatkozó filmművészeti darabokban, hogy akár az Amerikai Egyesült Államok elnöke is lehet belőle. Mi 1964-ben inkább egy ilyen telefont szerettünk volna. Jut eszünkbe: ma sem vagyunk vele másképp. 

 

Forrás: Gizmodo

 

codesign © ideandroid.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr282364793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sarkvideken · http://sarkvideken.blog.hu/ 2012.01.20. 10:46:07

a címet nem értem. miért csak MAJDNEM mobiltelefon? nem egy iPhone, de ízig-vérig mobil! gyönyörű darab.

codesign · http://vilagkor.blog.hu 2012.01.20. 13:39:10

Mivel a működtetéséhez legalább egy autóakkumulátorra volt szükség, nem szívesen neveznénk mobilnak, már csak azért sem, nehogy összetévessze valaki korunk remekeivel...Leginkább egy lehető legkevésbé stabil telefonról lehet szó...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.20. 14:05:54

Ez nagyon kemény! :)Oh, azok a boldog békeévek, amikor még csak a kiváltságosoknak volt otthon telefonjuk! :) A többiek állhattak sorban a fülkéknél. (Forradalomról meg mindenki kussolt ;))
süti beállítások módosítása