Világkor

Világkor

Világkor

A GooReader - könyvtár az asztalon

2010. augusztus 14. - codesign

Érdekes - bár érthető módon - Magyarországon nem túl ismert a Google Books nevű szolgáltatása. (Magyarul Google könyvek) Ez a cég ugyanis fejébe vette, hogy a Föld feltérképezése, a net indexelése után a nyomtatott - tehát divatos szóval offline - világot is rendszerezné, digitalizálná. A cél nem túl ambiciózus, a Google szerénysége közismert: A világ összes könyvének elérhetővé tétele, és kereshető módon rendszerezése. A terv egész jól halad, mára több, mint tízmillió kötetet olvastak be, természetesen ez csak csepp a tengerben. 

Később szerzői jogi problémák adódtak - hiszen így minden könyv ingyen elérhetővé, így másolhatóvá válna, számos per után kompromisszum született - a szerzői jog által védett kötetek is fent maradhattak, de nem olvashatóak teljes terjedelmükben. A GoogleKönyvek azonban így is tekintélyes online könyvtár - még akkor is, ha a magyar igényeket elsősorban a saját online könyvtáraink elégítik ki.

Nos ehhez az adatbázishoz, bárki hozzáférhet, de a kezelőfelülete némiképp nehézkes és nem ingere a szemnek - ezen a problémán segít a GooReader nevű alkalmazás. Ingyenes változata is van, de a fizetős (20 USD) könnyen kereshetővé, olvashatóvá és letölthetővé teszi a keresett köteteket, magazinokat.

 

Hasznos és igazán szép programról van szó, megérdemli, hogy szó essék róla - még akkor is, ha csupán magazinok olvasására, vagy böngészésre-túrázásra használjuk fel. A fenti videó illusztrálja a képességeit.

Letölthető itt (Downloadsquad). Forrás: Lifehacker
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr422220350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása