Világkor

Világkor

Világkor

Az LG Optimus tablet jobb az iPad-nél

2010. augusztus 23. - codesign

Legalábbis az LG szerint. A cég a Wall Street Journalban közölt cikkben tette a meglepő kijelentést. Az új KIA pedig a Porsche 911-et veri. Fókuszban a tartalomgyártás.

 

Mintha egy rendező - csak úgy, mellesleg - vetné oda, hogy éppen  az eredetinél valamivel jobb Star Wars filmet forgat. A megjegyzés nagy port kavart fel, de lássuk be - ha teljes egészében nem is valósul meg az  ígéret, az LG igenis előállhat egy olyan android-alapú tablettel, amely jelenleg mindenkit megelőz a piacon.

Az Optimus termékvonal tagjaként érkező termék nem egyszerűen egy iPad klón - a szórakoztatás helyett a tartalom előállítására koncentrál.

"A tábla az alkotásra kihegyezett alkalmazásokkal érkezik, szöveg- és videószerkesztővel, alkalmazáskészítő segédeszközökkel látjuk el. Olyan high-end fejlesztések jelennek meg benne, amelyek a hatékonyságot, a produktivitást szolgálják" - állítja a a gyártó.

És ez igazán meggyőzően hangzik. Remélhetőleg az LG olyan képernyővel áll elő, amely képes a pixelpontosságú követésre, tehát "digitizer" is egyben, amolyan nagypontosságú jegyzetelő és rajzolóeszköz. Egy ilyen termék nemcsak a diákok és dizájnerek körében lenne rendkívül népszerű. 

Világos tehát, hogy az LG más piacot célzott meg, mint az Apple, és ez jó döntésnek bizonyulhat. Óriási az igény egy könnyű, de nyílt rendszert futtató, nagy pontossággal jegyzetelhető, gyors és akkumulátorról is hoszabb ideig futtatható tabletre. Az iPad-del való értelmetlen versengés helyett az LG végre betöltheti ezt a piacon tátongó rést. 

Az elképzelés nem teljesen egyedi. A HP átszabott Slate termékcsaládjával - különösen a Slate 500 esetében - hasonló célokat tűzött ki maga elé.

Forrás:Crunchgear

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr742240698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása