Világkor

Világkor

Világkor

A Facebook röpstatisztika - meg a világnap

2010. szeptember 24. - codesign

Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam - mondta Churchill és már csak ezért megérdemelte, hogy a történelem nagyjai között emlegessék a nevét. A statisztikák szerelmesei elbűvölten merítkeznek meg a számokban, élvezettel sikkannak fel az olyan finom részletek láttán, mint a kedvenc - és persze fiktív - ornitológiai adatunk:"A magyarországi gólyafészkekben 2.3 az átlagos fiókaszám."  Facebook ismerőseink körképes krónikája.

A statisztika - közhely vagy sem - olyan, mint a bikini, sok mindent megmutat, csak éppen a lényeget fedi el. Viszont kétségkívül mutatós. Közösségi hálónk feltárja titkait - itt a lehetőség, hogy remek tortadiagrammokat és összefoglalókat készíthessünk Facebookos ismerőseink régi és legújabb tetteiről, eredetükről és növekedésükről, diadalaikról és bátorságukról. És persze kor és nembeli eloszlásukról akár.

A Microsoft Docs oldala és online szövegszerkesztője, amellett, hogy pofásnak bizonyul, remek lehetőséget kínál: ha összekötjük Facebook regisztrációnkkal, cserébe formás és tartalmas grafikonokkal kápráztat el - felméri és emészthető formában összegzi ismerőseink adatait.

Mivel a közösségi oldalon keresztül is megoszthatjuk online dokumentumainkat, várható volt a következő fokozat is: körülbelül egy hónapja Facebookos adataink szempontok szerinti rendezése és felmérése is elérhetővé vált. Újabb benzinfröccs a Google Docs-al vívott csatában - a célegyenes azonban még ködös távolokba vész.

A procedúra egyszerű , csak néhány kattintás - mindenesetre okot adhat némi rácsodálkozásra. Könnyen kiderülhet ugyanis, hogy míg a nemek és korosztályok tekintetében jól állunk, a kőfaragók és balettáncosok körében erősítenünk kell.


Forrás:Lifehacker

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr852277433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása