Világkor

Világkor

Világkor

Monolit az éjszakában

2010. november 11. - codesign

Inverz monolitként ragyog fehéren az űr sötétjében - társai között - a Virgo galaxishalmaz élével lencsevégre kapott, költői nevű tagja: az NGC 4452. 

A kép nagyobb méretben itt tekinthető meg !

A Hubble űrteleszkóp örvendeztetett meg bennünket ezzel a csodálatos felvétellel. A kép sajátosságai nem teszik lehetővé, hogy pontosan meghatározzuk a 35000 fényév átmérőjű galaxis típusát: bár lentikulárisnak tűnik - amolyan ellapult űrlencsének, könnyen lehet, hogy felülről szemlélve feltárulnának egy spirálgalaxis őrjítően lassan forgó csápjai. 

A legszebb az egészben az, hogy a Tejút éppen így festhet egy érdeklődő űrlakó szemében: talán valahol egy messzi-messzi galaxisban éppen a rólunk készült kép felett mereng el azon valaki, hogy esetleg valahol egy messzi-messzi galaxisban valaki éppen rajta mereng.

Forrás: Gizmodo, antwrp.gsfc.nasa.gov

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr672438040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása