Világkor

Világkor

Világkor

Az új anDROID2 - Droid 2 teszt

2010. augusztus 14. - codesign

Az eredeti Droid - még mindig megőrizte frissességét és modernségét - továbbra is magas minőséget képvisel az Android rendszerű készülékek között. Most azonban megjelent az új verzió, Droid2 néven, amely elsősorban az első generáció hibáin hivatott javítani. Droid2 teszt az engadget-től, képekkel, videókkal.














Forrás:Engadget


A Csomagolás és külső

Akár a Droid X csomagolása, a Droid2-é is rendkívül kompakt és alig nagyobb, mint a telefon maga - épp csak elfér benne az USB-töltő, a micro-USB kábel, a hagyományos Használati utasítás és egyebek. Mondhatni megfelel a modern, környezettudatos elveknek - bár ez, ugye, az amerikai csomagolásra igaz - ki tudja, idehaza milyen feltételek mellett érhető majd el. Fülhallgató nincs a tartozékok között - ez ugye, talán nem is olyan nagy baj, tekintve, hogy valószínűleg mindannyian rendelkezünk saját és kipróbált darabbal.

Méreteit és kialakítását tekintve a Droid2 az előző verzió jegyeit őrzi - némi ráncfelvarrás után. A gombok a házba simulnak - a képek önmagukért beszélnek. 

 

A Droid talán legsebezhetőbb pontja, a Qwerty billentyűzet is megújult. Hogy hozzáférjünk, a telefont el kell csúsztatnunk, ami hasonló érzést kelt, mint az első Droid esetében - nincs csúszka-mechanizmus, és némi ellenállást is le kell győznöd a nyitás során, de mindent összevetve kellemes és sima művelet. A Motorola - úgy tűnik - meghallgatta a felhasználók panaszát és eltüntette a billenytűzet oldaláról a joystick-szerű d-pad-et, a gombok pedig jobban elkülönülnek egymástól. Az Alt és a Shift gombok mérete a duplájára növekedett, egy Vissza-gomb is került, és külön, dedikált gombot alakítottak ki az Alt Lock számára - ami különösen jól jöhet, ha több számmal kell megbirkóznunk.




 

Ami a hát és előlapot illeti, a Droid2 fantasztikus, puha tapintású új ruhát kapott, amely ráadásul gátolja, hogy a készülék kicsússzon a kezünkből. A telefon kapott némi kékes árnyalatot, de aggodalomra nincs ok - korántsem olyan harsány, mint amilyennek néhány kép alapján vélnénk.

Képernyő és a kamera

A képernyő minden szempontból ugyanolyannak tűnik - 3,7"-es, 854x480 pixel felbontással rendelkezik - és tényleg, minden igényt kielégít.

Megfontolva, hogy ebben a kategóriában az okostelefonok körében szinte már szabvány a 720p formátumú videófelvétel képessége, meglepő, hogy a Motorola milyen kevés figyelmet fordított a kamerára. 5 megapixeles darabról van szó, ami videót maximum 720x480 -as formátumban vesz fel, más szavakkal 480p -ben. Az eredeti Droid fényképezési képességei közismerten nem tartoztak az élmezőnybe, és úgy tűnik, ezen a Droid2 sem javított. Az autofókusz zajos és lassú, a makró-mód nem igazán működik, a képek gyakran elmosttak. Ha kiemelhetnénk valamit, aza videó-felvétel hangja - egyszerűen fantasztikus minőség.

Néhány mintafeénykép megtekinthető itt.

Ami az elemet illeti, egy egész napos használat során úgy fest, az "éjjel töltsd - nappal használd" elv érvényesül ez esetben is.Az Engadget szerkesztő panaszkodtak a térerővel kapcsolatos gondokra is - de remélik, mindez egy szoftverfrissítéssel javítható lesz.

A régi Droid dokkoló remekül együttműködik az új készülékkel.

A szoftver
 

A szoftveres rész ugyanaz, mint a Droid X esetében volt, sokak szerint megkérdőjelezhető használhatóságú felülettel az eredeti Android felett, amelyből természetsen a 2.2-es verzió fut a telefonon. Az Engadget tesztelője szerint a 2.2-es verzió határozott teljesítmény-javulást eredményez. 

A Droid X -hez hasonlóan itt is egy 1GHz-es OMAP 3600-as processzor szerepel, szemben az eredeti Droid 550Mhz OMAP 3430-asával. Különös módon a teljesítményjavulás nem érzékelhető különösebben a mindennapi használat során, legalábbis nem folyamatosan.  A böngészés folyamatos, jó betöltési időkkel és folyékony görgetéssel, de a telefon a legváratlanabb helyeken akadozhat. Az első alkalommal a tesztelő meglepődve vette észre, hogy a hátterek közötti váltáskor befagyott a készülék egy-két másodpercre. A későbbiekben azonban "bemelegedett" a készülék és felgyorsult - egy nap után érezhető különbséggel.

 

 

Összegzésül, mindent összevetve, az Engagdet inkább egy Froyo-val felszerelt eredeti Droidot választana, különös tekintettel arra, hogy az új processzor nem hozott jelentékeny változást a mindennapi használat során. Bár kiemelik, hogy szeptembertől a Droid2 Artu, a droid színeiben is kapható lesz, ezzel szemben pedig, ugye, nem könnyű érveket találni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végezetül egy videó:

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr722221535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása