Világkor

Világkor

Világkor

Elbűvölő ötlet a faültető-robot

2010. augusztus 28. - codesign

Egy olyan világban, ahol a haldokló Föld kopár és kietlen, egy magányos robot járja az útját, és amelyre elhalad, új élet fakad a nyomában.

A szerkezet 320 palántát képes tárolni és szállítani. A palántákat biológiailag lebomló műanyag csomagolás védi a kártékony rovaroktól. Progamja szerint járja végig a kijelölt területet, boldogul a legnehezebb terepen is - sőt az ültetésen kívül öntözni is hajlandó. Jobb napjain esetleg fel is olvas a csemetéknek - ezt a gyártó nem erősítette meg. 
 
Azt viszont igen, hogy egyedi minta szerint is haladhat. El kell ismernünk, tartunk attól, hogy vidékeinket  ellepik majd tájba írt "Szeretlek Erzsi"-szerű üzenetek. Új művészeti forma születik - az élőfák grafikája. 
 
Bár csupán koncepcióról van szó, a lehetőségek - mint láttuk - határtalanok. Nemcsak bolygónk a robot terepe, hiszen a Mars, esetleg az Alföld terraformálásában is részt vehet.
 
Forrás:Coolestgadgets

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr812241055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása