Világkor

Világkor

Világkor

Csepel Stringbike - fényesebb a láncnál a kar

2010. szeptember 20. - codesign

Örömmel láttuk viszont a nemzetközi sajtó lapjain a Schwinn-Csepel új és sokat ígérő fejlesztését. Még nagyobb lelkesedéssel számolunk be róla: annál is inkább, mivel a gyártó szerint ez az első olyan láncnélküli hajtásrendszer, amely mindenben felveszi a versenyt a hagyományos modellekkel, sok szempontból akár meg is előzi azokat. A Csepel lerázza láncait és nyeregbe száll.


Csak a hídnak van köze a lánchoz...

A padovai Nemzetközi Kerékpáros Kiállításon bemutatott termék két tükörszimmetrikusan elhelyezett hajtóegységgel váltja fel a hagyományos megoldást, melyek az erőátvitel feladatát zökkenőmentesen osztják meg egymás közt. A kerékpáron - az új rendszernek köszönhetően a terhelés aktuális mértékétől függetlenül - 19 sebesség között válthatunk. 

A gyártó masszív, védett hajtóegységeket és időjárásálló húrbringát ígér, azonban hangsúlyozza azt is, hogy a kerékpárt kezdetben magasabb kategóriába árazza majd. Reményeik szerint az ár idővel versenyképessé válhat. A fogadtatás eddig igen kedvező, az általunk megtekintett oldalakon a hozzászólók lelkesen tárgyalták ki az új hajtásrendszer homályos részleteit. Első kézből származó tapasztalatokról még nem számolhatunk be, viszont szolgálunk egy videóval, amely a hajtásrendszer működését mutatja be:

 


 

Gratulálunk és sikert kívánunk a Csepelnek ! Könnyen lehet, hogy Budapesten többé nem akad gyönge láncszem.

 

Forrás:Gizmodo, Origo, Veddamagyart

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr152309112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása