Világkor

Világkor

Világkor

Teve alakú ? - Felhő a nappaliban

2010. szeptember 23. - codesign

Nem füst rekedt meg az épületben - valódi felhő hullámzik benne, éppolyan, mint az égen vonuló természetes társai . A reggeli London ege, mint mennyezet és a 2010-es építészeti biennálé.

 

A mikroszkópikus méretű, levegőben kavargó vízcseppek az épületben rekedtek. A gomolygó felhő teljesen mesterséges - bár csupán származását tekintve az. 

 

Testuo Kondo építész fejében fogalmazódott meg az ötlet: eresszünk valódi felhőt egy épület belsejébe. Úgy gondoljuk, nem a gyakorlatiasság vezérelte tetteit, bár ennek ellentmond, hogy sajnos nem kísérelte meg egy gigantikus seprű, esetleg komondor segítségével terelni be a bárányfelhőket az épületbe, hanem józan mérnökember lévén szakértőhöz fordult. Mivel nem akadt elérhető esőtáncot járó indián sámán, a Transsolar nevű cég oldotta meg a feladatot. 

Három különböző páratartalmú és hőmérsékletű levegőréteget pumpált az épületbe, majd a megfelelő berendezésekkel állították elő a felhőt magát, amely az üres tér közepén lebeg. Éppen egy méterrel a látogatók feje felett. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr172315385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása