Világkor

Világkor

Világkor

A Google röpkereső - 11 nap másodpercenként !

2010. szeptember 08. - codesign

A keresőóriás valóban elkényezteti felhasználóit mostanában - mint arról beszámoltunk, még a valósidejű keresés megjelenése előtt zárt tesztre bocsátotta röpkereső fejlesztését. A "Search-as-you-type" fejlesztés előnye, hogy a keresőkifejezés gépelése alatt a találati lista folyamatosan frissül. Ilyenkor a keresődoboz az oldal tetejére ugrik, a keresés eredményei - a fizetett hirdetésekkel egyetemben - pedig élőidőben rendeződnek újra. 


A Google Instant néven debütáló szolgáltatás hosszú idő óta a legjelentősebb keresési élményt befolyásoló újítás. A funkció akár 2-5 másodperccel is rövidítheti a megszokott keresési időket, jelentősen felgyorsítva a keresőmotor mindennapi használatát.

A Google saját bevallása szerint a következő előnyöket élvezhetjük a szolgáltatás révén:

Gyorsabb keresés: Mint említettük, a cég becslése szerint keresésenként 2-5 másodpercet nyerhetünk

Okosabb keresőkifejezés-ajánlatok: Eddig a teljes kifejezést be kellett írnunk, majd az Enter leütése után várni az eredményeket - mától azonban dinamikusan változik a lista, tehát rögtön visszajelzést kapunk arról, milyen találatokat hoz a keresés, sőt azonnali ajánlatokat is kapunk a Google statisztikáira alapozva. A Lefelé gomb használatával ugrálhatunk a különböző javaslatok között.

Az új funkció Chrome, Safari, Firefox és az Explorer 8 alól is elérhető, ha önnél nem élesedett, csak idő kérdése, amíg elérhetővé válik. A .com végződést használva már most tesztelheti, akár magyarul is.

Kedvenc vonatkozó és értelmetlen  Google idézetünk: " Ha mindenki használja majd az Instant szolgáltatását, naponta 3,5 milliárd másodpercet takaríthatunk meg, ez másodpercenként 11 napot jelent. "

Forrás:Lifehacker

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr32281099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása