Világkor

Világkor

Világkor

Buena Youtube Social

2010. november 20. - codesign

A Youtube kitűnő szórakozás, tárlatvezetés, mozgóképszínház, múzeum és időutazás - de ritka az olyan élmény amit ne fűszerezne meg a közösség varázsa. A törzs a tűz köré sereglik, a család a nagypapa köré - a párok összebújnak, az oroszlán a őzgidával legel. A net legújabb gyöngyszeme, a Youtube Social az együttlét örömét és illúzióját csempészi a szélrózsa minden irányába széledt társaságok online életébe. Digitális citrompótló.

Nem is lehetne egyszerűbb: a "házigazda" fogja a megosztani kívánt videó linkjét, például ezt a zavarba ejtő alkotást: https://www.youtube.com/watch?v=dPGz_NmRk_U, majd a "youtube" mögé illeszti a "social" kifejezést. Az eredmény: http://www.youtubesocial.com/watch?v=dPGz_NmRk_U. Ha jobban meggondoljuk, mégiscsak lehetne egyszerűbb: ha úgy kényelmesebb, kereshetünk közvetlenül a Social felületén is. Ezen a címen egy jól szervezett felület tárul elénk, középen a megtekinteni kívánt videóval.  A rendszer egy rövid linket is mellékel - ezt kell a társaság tagjainak továbbítanunk, ők pedig egy kattintással válnak a házibuli részeseivé: élőidőben szemlélhetik, vesézhetik ki és beszélhetik meg az aktuális marhaságot - ez időnként rendkívül hasznosnak bizonyulhat. A nagyérdemű mindezt tökéletes szinkronban élvezheti: a videó mindenkinél egyszerre indul, szünetel vagy áll meg, sőt akárki átveheti az irányítást. Afrikában meg éheznek.

A szolgáltatás egyetlen hátránya, hogy erősen Facebook-függő - a cset gyakorlatilag csak a közösségi oldal bejelentkezett felhasználói számára elérhető azonosítható néven. Farmville rajongóknak édesmindegy.

Youtube Social

 

Forrás: Downloadsquad, Gizmodo

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr802461413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása